Voor het herstellen van houtrot voert Veenstra Schilder & Onderhoud houtrot reparaties uit aan houten gevelelementen zoals deuren, ramen, luiken en kozijnen. Door weersinvloeden, schimmels, slecht onderhoud of achterstallig onderhoud kan uw houtwerk ernstig beschadigd worden. Ga daarom houtrot tegen voordat het te laat is. Vraag Veenstra Schilder & Onderhoud uit Bodegraven naar de mogelijkheden.

Oorzaken van houtrot

Houtrot tast niet alleen de uitstraling van uw woning of bedrijf aan, maar verzwakt ook de kwaliteit van het houtwerk. Houtrot is een probleem dat zich binnenin het hout verspreidt en grote schade aan houten elementen kan brengen. Schimmels, weersomstandigheden en geen, slecht of achterstallig onderhoud zijn vaak de boosdoeners. Ook wanneer de verflaag of kitnaden niet goed zijn afgewerkt kunt u sneller last hebben van houtrot. U kunt houtrot tegengaan door tijdig het hout- en schilderwerk uit te laten voeren door Veenstra Schilder & Onderhoud. 

Houtrot voorkomen of genezen

Veenstra Schilder & Onderhoud kan uw houtrot volledig repareren. Soms is houtrot niet direct te zien maar kan het tijdens het schilderwerk toch aan het licht komen. Het is dan belangrijk om het probleem direct te verhelpen. Houtrot betekent trouwens niet altijd dat uw volledige deur of kozijn moet worden vervangen. Deelvervanging is meestal genoeg. 

Voorkom houtrot in de toekomst. Laat houten gevelelementen van uw woning of bedrijfspand regelmatig onderhouden door Veenstra Schilder & Onderhoud. Ventileer uw woning goed, zo blijft uw houtwerk en het schilderwerk langer mooi.